Odehrálo se!

19. DIVADELNÍ SEZÓNA 2022/2023


Ve spolupráci s Divadlem 2-15 Brno jsme uvedli v rámci 4. ročníku RDFfestivalu premiéru Melodramů. Zde je malá ochutnávka. V nové sezóně se můžete těšit na další reprízy.


My se také přidáváme s velkým DÍKY a to nejen Vám, divákům, ale také všem našim účinkujícím hercům, herečkám a našemu Rejžovi, kteří se podíleli a účastnili 4. ročníku Rousínovského divadelního a folklorního festivalu.


Ano, i letos budeme součástí Rousínovského divadelního a folklorního festivalu! Můžete se těšit na reprízu představení Cesta časem, v podání D.A.V.ácké mládeže, úspěšnou hru Císařova brázda v nové muzikálové úpravě nebo na úplnou novinku - Melodramy v koprodukci s Divadlem 2-15. Na festivalu Vás toho ale čeká samozřejmě mnohem více! Více informací nebo vstupenky najdete na www.rdffestival.cz


POZOR! POZOR! POZOR! Rozšiřujeme naše řady! Ve čtvrtek 25. května a pátek 26. května proběhne v prostorách zkušebny na Tyršově KONKURZ PRO NOVÉ ČLENY ve věkových kategoriích 8-17let. Více informací viz níže. Těšíme se na vás!


Včerejší premiéra Cesty časem je úspěšně za námi, a to hned 3x! Dvakrát dopolední představení pro ZŠ a večerní ve velkém sále Záložny. Děkujeme našim hercům za skvělé výkony. Kdo nestihnul včera, má další možnost v červnu, v rámci Rousínovského divadelního a folklorního festivalu: https://goout.net/cs/cesta-casem-a-kamila-janovicova/szngsmv/                                                            Vzácným hostem bude herečka Kamila Janovičová.


Děkujeme všem za vyprodané hlediště a kouzelnou atmosféru na čtvrtečním koncertě v kostele  sv.Filipa a Jakuba v Královopolských Vážanech.  


Derniéra(?) "Na pospas" je za námi... Děkujeme všem divákům v Němčanech za podporu a už teď se těšíme na další setkání. 


Milí diváci, Tuto sezónu opravdu nezahálíme, a tak bychom Vás rádi pozvali na další premiéru, tentokrát v podání D.A.V.Ácké mládeže, která už těm nejstarším pomalu šlape na paty. Vydejte se s námi na Cestu časem! V pátek 12.května v 19hodin, již tradičně v sále Záložny Rousínov


Také náš ženský pěvecký sbor ROUSING se hlásí o slovo! Přijďte ve čtvrtek 4.května potěšit nejen svůj sluch na jarní koncert do kostela sv. Filipa a Jakuba v Královopolských Vážanech. Společně vystoupí také smíšený pěvecký sbor Bronislav. 


Ani ostatní ansámbly D.A.V.A. nezahálejí! Ve čtvrtek 27.4. se v premiéře dvou povídek, "Strašidýlko" a "Bílá paní", předvedou naši nejmladší Jak to dopadne se strašidýlkem, které se místo o půlnoci začne budit v poledne? A může zlou hraběnku kletba přivést na správnou cestu? Dozvíte se již příští čtvrtek a pátek v sále Záložny vždy od 18 hodin. Pro některé děti to bude vůbec první představení na jevišti! Pojďme je společně podpořit!  


Milí diváci, pokud už se vám po nás stýskalo, máme skvělou zprávu V neděli 23.4. hrajeme další reprízu muzikálu "Na pospas", tentokrát v Němčanech. Začínáme v 17h. Moc se na vás těšíme!  


17. března 2023 byla vydána vzpomínka na 3. ročník festivalu v roce 2022. Zavzpomínejte s námi 


1. ledna 2023 si připomínáme 30. výročí samostatnosti ČR! 80 procent členů souboru D.A.V.A je mladšího věku. Považujeme tedy za povinnost jim toto výročí osobitě připomenout.


Vážené divačky, vážení diváci, vážení přátelé našeho divadelního počínání. Rádi bychom Vám poděkovali za úžasnou přízeň, kterou jste nám projevili v roce 2022! Velmi si jí vážíme a doufáme, že se s námi rádi uvidíte a setkáte i v roce 2023! Vaši D.A.V.Aci 


Krásně jsme včera zakončili letošní šňůru koncertů, a to v kostele sv. Václava v Rousínově. Děkujeme za hojnou účast! Potěšila nás také návštěva paní Jolany Němcové Zouharové, která přes 30 let vedla SPS Sušil v Rousínově. 


Drazí diváci, již zítra se na vás budeme těšit na našem posledním letošním vystoupení. Od 18hodin v kostele sv. Václava v Rousínově. 


Tak cesta do Betléma je úspěšně za námi. Upřímně děkujeme za neskutečnou atmosféru, kterou jsme dnes společně vytvořili! A díky naší šikovné fotografce (Miroslava Vymětalová) přinášíme i první ochutnávku fotografií... 


Tak už za šest dní vyrážíme do Betléma! Na ukázce z našeho divadelního archivu můžete vidět, že v roce 2005 bylo účinkujících poskrovnu... Jelikož se ale náš soubor za ta léta rozrostl, potká se letos na jevišti 70 herců a hereček! I proto se představení koná v prostorách TJ Spartak Slavíkovice, kde místí sál nabízí dostatečnou kapacitu pro všechny účastníky jak na jevišti tak v hledišti. Máte už svoji vstupenku?? Vyrážíme 18.12. v 17hod! (Teplou obuv s sebou! Dle tradice z předchozích let by naše představení měla doplnit sněhová nadílka)


Tak ještě jedno malé ohlédnutí, a zároveň VELKÉ poděkování všem zúčastněným na Vánočním koncertě v Rousínově! Jsme rádi, že jste si udělali čas a přišli ho strávit s námi. 


Vážení diváci! Srdečně Vás zveme na Vánoční koncert našeho,,Rejži´´ Davida Kříže. Již v sobotu 3. prosince 2022 v 17.00 ve Velkém sále v Rousínově. Na klavír doprovodí Lucie Kubátová, na housle zahraje Jitka Břízová společně s ROUSINGEM. Zazpívají také Jakub Libánek, Lukáš Oleják a Mladší D.A.V.A. Těšíme se na Vaši návštěvu! Bude to poetické. 


Tak máme pokřtěno! V neděli 20.11. proběhl v prostorách staré radnice křest nové knihy souboru D.A.V.A., s výstižným názvem "Rousínovský triptych". Kromě kompletních tří scénářů z pera Davida Kříže nebo Renaty Svobodové Fraisové zde najdete spoustu nádherných fotografií z uvedených inscenací. Za nás rozhodně krásný vánoční dárek. Objednávat můžete zde: davarousinov@gmail.com.


Vážení diváci! ROUSING V BRNĚ! Již tento ČTVRTEK! Stavte se na krásný koncert:-)


DNES V 18.00 ŘÁDÍ DUCHOVÉ V ROUSÍNOVĚ NAPOSLEDY. 


REPRÍZY NA POSPAS V BUČOVICÍCH (12.10.), BYSTRÉM U POLIČKY (22.10.), BRNĚ (26.10), OLŠANECH (29.10.), 



TŘI POHÁDKY - PREMIÉRA

Premiéra představení TŘI POHÁDKY - čtvrtek 5. října 2022 v 18.00


Vážení diváci! Dnes v 18h premiéra Tří pohádek v podání nejmladších D.A.V.Aků! POZOR!:-) V případě zakoupení vstupenky na www.davarousinov.cz nebo v městské knihovně Rousínov získáte při předložení vstupenky slevu 10% na nákup v kavárně Cafe Moya Rousínov! Přijďte! Těšíme se na Vás!


V pátek hrajeme NA POSPAS naposledy v Rousínově!:-) 


V pátek 23. září 2022 jsme odehráli derniéru představení Jedna statečná. Bylo to opět skutečně kovbojsky divoké představení! Publikum se bavilo vtipnými scénami i s napětím očekávalo, jak celý hodinový příběh skončí. Teď už herci budou pro Vás zkoušet nové představení, které se uskuteční na jaře 2023. Máte se opět na co Těšit.


Ve čtvrtek 8. září 2022 jsme zahájili 19. divadelní sezónu. Počasí bylo vrtkavé a tak jsme se rozhodli pro variantu ve Velkém sále Záložny. Sešli se herci ze všech ansámblů. Zpívala Eva Kyjovská, Barbora Lošťáková, Jakub Libánek, Lukáš Oleják, ROUSING, provázel Daniel Horčička. Nechyběl ani Rejža David Kříž, který všechny přivítal a překvapil superkrátkým proslovem. Sezónu s námi po osmé otevřel místostarosta města Rousínova pan Zdeněk Šedý. A teď již hurá na premiéry a reprízy představení. 


JAKUB KŘÍŽ PŘIPRAVIL PRO 19. DIVADELNÍ SEZÓNU NOVOU GRAFICKOU PODOBU LOGA